25 januari 2019
19:00

HC Örnen

Referat: Hällefors IK - HC Örnen

Det blev tyvärr förlust i fredagens bortamatch mot Hällefors. Efter en målmässigt bra andraperiod såg det länge ljust ut för HC Örnen men efter kvitteringsmålet i den tredje perioden gick lufter ur HC Örnen och Hällefors kunde till slut vinna med 7-5.

HC Örnen inleder matchen på ett ganska trött sätt och detta medför att man inte är helt vakna från det att pucken släpps. Hällefors är bra när de kommer med bra fart genom egenzon och på så sätt får de med sig denna fart genom hela banan fram till den offensiva zonen. Genom att HC Örnen inte är helt med från nedsläpp i kombination med ett slarvigt styrspel har Hällefors helt klart ett spelövertag från start. Detta ger utdelning för Hällefors och efter den första perioden har Hällefors en 2-0 ledning.

"Vi är inte alls redo i början och får jobba från underläge direkt" säger spelande tränare Emil Gunnarsson.

Hällefors utökar sin ledning till 3-0 i den andra perioden och känslan efter detta mål är att Hällefors blir lite bekväma och börjar att slappna av lite. Här börjar HC Örnens upphämtning. HC Örnen lyckas efter detta pressa ner Hällefors i egen zon, vinner mer kamper och har i överlag ett snabbare och rakare spel. HC Örnens första mål görs av William Möttus efter assist från Robin Eivik. Hällefors gör trots HC Örnens press 4-1 men William Möttus gör återigen mål för HC Örnen och detta bäddar för fler mål under den andra perioden. Sista 5 minuterna i den andra perioden går HC Örnen från underläge 4-2 till en 4-5 ledning. Ledningsmålet görs av William Möttus som kommer med bra fart och lyckas få ett friläge efter bra spel ur egen zon av Daniel Strindlund och Robin Eivik och detta mål innebär även en hattrick för William Möttus.

Den tredje perioden är endast 2 minuter gammal när Hällefors kvitterar till 5-5 lite turligt i powerplay och detta punkterar HC Örnen efter bra spel i boxplay. Mycket spel i boxplay tröttar ut spelarna i HC Örnen och detta medför att Hällefors kan göra ytterligare två mål i den tredje perioden är därmed fastställa slutresultatet till 7-5.

"Det enda positiva vi kan ta med oss från denna match spelet under de 10 sista minuterna samt att vi hämtar upp underläget i den andra perioden" avslutar Emil Gunnarsson.

HC Örnen fortsätter alltså att blanda sitt spel med både bra insatser tillsammans med lite mer ostabila insatser. Vi hoppas att fortsättningen och avslutningen av säsongen kommer att präglas av ett mer stabilt spel från HC Örnens sida och att man genom detta kan plocka så många poäng som möjligt.